Pages

söndag 29 september 2013

Broccolitäcke under creme fraicheblandning

Min yngsta dotter kom hem med det här recepet en dag, som hon snappat upp hos sin frisörhandledare. Gott till kött och fisk, kanske istället för potatis eller som tillbehör.

Broccolitäcke under creme fraicheblandning
Halvtinad broccoli eller färsk
1 brk creme fraiche med soltorkade tomater och fetaost
Riven ost

Gör så här
Sätt broccoli i en smord form.
Bred över creme fraichen
Sätt riven ost på creme fraichen.
Grädda på 225 grader tills osten fått lite färg.

Honungsbakad rabarber på chèvrecrostini


Fotot är taget av Tine Guth Linse och hitas på Mitt Kök.

Hur gott ser inte det här ut? Har dock inte tillagat det själv någon gång,  utan sökte på något och hamnade här.

Honungsbakad rabarber på chèvrecrostini

 

tisdag 3 september 2013

Hjortoncremefraichesås

Googlade tidigare idag på sås till souvas och hittade ett via Arbetsförmedlingen! Den här såsen passar utmärkt till souvas eller fisk.

Hjortroncremefraichesås
1 brk creme fraiche
4-5 msk hjortronsylt
salt & peppar

Gör så här:
Blanda ingredienserna och låt stå och dra en stund.
Gör gärna såsen innan ni börjar med själva maträtten.