Förvärvade just en bunt gamla Allas - de borde verkligen ha en egen matblogg - bara goda recept i den tidningen!
Potatis med oströra och löjrom
16 - 18 st som drinktilltugg eller servera till fisk.
16 - 18 jämnstora potatisar - gärna mandelpotatis
olja
salt, ev. vitpeppar
125g färskost
½ - 1 finhackad rödlök
1 liten knippa hackad dill
1 brk löjrom - ca 60 - 80 g
Gräslök
Gör så här
Skrubba potatisen väl.
Skär till så att de står stadigt och karva en liten grop på toppen.
Ringla över olja - se till att alla ytor är täckta.
Strö över en aning salt.
Stek dem i 225 grader tills de får lite färg, ca 15 - 20 min. .
Kolla med sticka om de är klara.
Låt svalna till rumstemperatur.
Blanda ost, lök och dill.
Smaka av med salt och peppar.
Forma runda kulor eller ägg och lägg på potatisen.
Strax före servering toppa potatisen med löjrom och hackad gräslök.
Servera genast.
Jag tycker om att laga matspeciellt lite mer gourmetmat eller mat som är god i all sin enkelhet gillar jag att laga. Köper gärna vackra kokböcker som jag tycker om att bläddra i. Jag tycker att man ska dela med sig av goda recept, därför startar jag denna matblogg. Det är recept som jag fått via vänner, nätet, böcker, utvecklat själv osv. Där jag vet var recepten kommer i från skriver jag in det.
tisdag 13 augusti 2013
American summer breeze
Kom hem från N Y i fredags och där kan jag då inte påstå att de serverar goda drinkar...! Denna verkar dock god, har alltså inte testat den själv
American summer breeze
2 glas
2 msk tequila eller vodka
2 msk sockerlag
33 cl ginger ale
2 klyftor lime
skivade jordgubbar
mynta is
Gör så här
Blanda spriten och sockerlagen i glasen.
Tillsätt ginger ale.
Pressa limeklyftan i respektive glas och lägg sedan i den och skivade jordgubbar, mynta och is.
American summer breeze
2 glas
2 msk tequila eller vodka
2 msk sockerlag
33 cl ginger ale
2 klyftor lime
skivade jordgubbar
mynta is
Gör så här
Blanda spriten och sockerlagen i glasen.
Tillsätt ginger ale.
Pressa limeklyftan i respektive glas och lägg sedan i den och skivade jordgubbar, mynta och is.
Hallonmousse
Har hittat ett hallonställe på ett av mina promenadstråk och de kan komma väl till hands till detta recept.
Hallonmousse
4 port
250 g mascarpone ost eller creme fraiche, 12 %
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
200 g hallon
2 dl grädde
Gör så här
Mixa ost/cr fraiche med florsocker, vaniljsocker och hallon.
Smaka av med ev. lite mer socker.
Vispa grädden och rör ner.
Häll upp i glas och ställt kallt.
1 dl havregryn
2 msk farinsocker
2 msk smör
Gör så här
Fräs havregrynen och socker i det smälta smöret.
Häll sedan upp det på en tallrik så att det kallnar.
Strö havrefraset över moussen strax före servering.
Garnera med färska hallon och citronmeliss.
Hallonmousse
4 port
250 g mascarpone ost eller creme fraiche, 12 %
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
200 g hallon
2 dl grädde
Gör så här
Mixa ost/cr fraiche med florsocker, vaniljsocker och hallon.
Smaka av med ev. lite mer socker.
Vispa grädden och rör ner.
Häll upp i glas och ställt kallt.
1 dl havregryn
2 msk farinsocker
2 msk smör
Gör så här
Fräs havregrynen och socker i det smälta smöret.
Häll sedan upp det på en tallrik så att det kallnar.
Strö havrefraset över moussen strax före servering.
Garnera med färska hallon och citronmeliss.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)