Pages

söndag 19 maj 2013

Nässelpesto

Har städat ur stugan i helgen och sovit över där, så härligt! Noterade en hel del brännässelskott, vilka jag har plockat några och testat att göra nässelpesto - himla gott! Det är mycket mineraler och vitaminer i brännässlor. Jag utgick från Renee Voltaires recept där nässlorna inte behöver förvällas, men modifierade det ngt då jag inte hade pinjenötter och parmensanost hemma. Plocka nässlorna med omsorg, så de t ex inte är i ett dike där det kör mycket bilar osv. Väl sköljda brännässlor kan man även mixa ner i en smoothie. Jag har även låtit soltorka brännässlor och sedan smulat sönder det till pulver, kan man ha i fil, göra te på eller ha i smoothies m.m.




Nässelpesto
5 dl brännässla
1 dl olivolja
½ dl hackad eller flagad mandel
några bitar västerbottensost
1 pressad vitlöksklyfta

Gör så här
Klipp bort stjälkarna och använd bladen.
Skölj nässlorna ordentligt i rinnande vatten.
Mixa alla ingredienser till en pesto.
Gott till pasta och t ex på tunt skivad pain riche som är stekt olivolja.