Pages

söndag 23 december 2012

Rödkåls coleslaw

Det här är ett gott jultillbehör till tex revbensspjäll.

Rödkåls coleslaw
1/3 rödkål
1/3 vitkål
1/3 morötter
1 dl gräddfil
1/2 dl majonäs
Salt & svartpeppar

Gör så här
Riv kålen och morötterna rätt grovt.
Häll kokt vatten över, så att kålen och morötterna mjuknar.
Slå bort vattnet.
Blanda gräddfil och majonäs.
Rör ner det i kål- och morotsblandningen.

lördag 1 december 2012

Ostbollar

Det här receptet kommer från senaste Buffétidningen från Ica. Passar utmärkt till glöggminglet eller för den delen till vilket mingel som helst.

Ostbollar
150 g roquefortost
50 g färskost (av philadelphiatyp)
1 tsk honung
4 torkade hackade dadlar
3 krossade digestivekex
 
Gör så här
Blanda roquefortost, färskost av philadelphiatyp, honung och torkade hackade dadlar i en skål.
Rulla bollar av smeten. Rulla dem i krossade digestivekex.
Låt stelna i kyl.

Ädelostfyllda dadlar

2 ingredienser, men ack så gott!

Ädelostfyllda dadlar
16 dadlar
Ädelost (eller västerbottensost)

Gör så här
Skär ett snitt i dadlarna och ta ut kärnan.
Lägg i en bit ädelost i varje dadel.

Dadlar med lufttorkad skinka

Småplock är hur gott som helst! Dadlar med lufttorkad skinka passar utmärkt till en glöggbuffé.

Dadlar med lufttorkad skinka
16 färska dadlar
100 g lufttorkad skinka

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär en skåra i dadlarna och ta ut kärnan.
Skär skinkan i tunna remsor och linda runt varje dadel.
Grädda på en bakpappersklädd plåt i ca 7 min.
Låt svalna.
Ät och njut!