Pages

onsdag 30 maj 2012

Vegetariska wraps

Det här är fantastiskt gott, kan kanske passa en "Meat-Free-Monday"! Blev inspirerad till detta recept när jag åt något liknade på Blueberry i Stockholm.

Vegetariska wraps
Tortillabröd - gärna lite grövre
Ugnstekta grönsaker i stavar - palsternacka, morötter, röd lök, sparris - tag det du tycker om, men palsternacka är nästan ett måste.
Sätt olivolja i ugnsformen, sedan grönsakerna och grädda ca 15 min på 225 grader.
Salta med lite flingsalt, mot slutet kan du sprinklalite flytande honung över grönsakerna.

Färska grönsaker, t ex ruccola, spenatblad, tomater, gurka, paprika, ärtskidor

Svart quinoa - följ instruktionerna på paketet
Solrosfrön och pumpafrön

Såser
Rödbetssås
Skala och riv lite färsk rödbeta
chevre ost
creme fraiche
lite honung
ev. salt och peppar

Gör så här
Mosa samman alla ingredienser.

Pestosås
Pesto
Creme fraiche

Gör så här
Blanda ut pesto med lite creme fraiche (jag brukar utgå från hemgjord pesto, men köpt går lika bra)

Sätt sedan ugnsstekta grönsaker, färska grönsaker, quinoa, frön och såser på tortillabördet.
Vik ihop och ät!




måndag 28 maj 2012

Melonslush

Gjorde följande recept igår som efterrätt, men kom då snabbt på att detta bara måste bli en mkt god drink!

Melonslush
1 liten vattenmelon (ca 1 kg)
ca ½ dl florsocker
Lite pressad citron

Gör så här
Kärna ur melonen.
Mixa bitarna i en matberedare.
Blanda i florsocker och lite pressad citron.

Om detta ska vara en dessert, så servera färska bär till och ev. lite grädde.
Ska det vara en drink så häll i ca 6 cl vodka och sätt i melonslush och häll sedan i 7up, Sprite eller fruktsoda.



söndag 27 maj 2012

Smörgåstårta Havet

Fint väder ute, och en period där det passar  utmärkt med smörgåstårtor! Idag är det Mors dag och jag har också junta med mina tjejkompisar ikväll och det är min tur att vara värdinna. På Polarbröd hittar du många smaskiga smörgåstårtor varav jag ska göra denna.


Smörgåstårta Havet
4 portioner
3 st Polarkaka
4 msk färskost, naturell
150 g gravad lax, i skivor
1 st kokt ägg, klyftat
dill, några vippor
1 st lime
Fyllning 1
1 dl färskost, naturell
2 msk crème fraiche
½ brk tonfisk i vatten, avrunnen
2 msk gräslök, hackad
1 msk kapris
30 g babyspenat
Fyllning 2
1 dl färskost, naturell
2 msk crème fraiche
60 g gravad lax, strimlad
¼ st röd lök, finhackad
60 g crispsallat

Gör så här
Blanda ihop de olika fyllningarna. 
Smaka av med svartpeppar. 
Fördela fyllning 1 på en Polarkaka, toppa med babyspenat. 
Lägg på en Polarkaka, fördela fyllning 2, toppa med crispsallat. 
Bred färskost på båda sidor av den sista Polarkakan, lägg den på toppen. 
Garnera med lax, formade till rosor, ägg, dill och lime.