Jag tycker om att laga matspeciellt lite mer gourmetmat eller mat som är god i all sin enkelhet gillar jag att laga. Köper gärna vackra kokböcker som jag tycker om att bläddra i. Jag tycker att man ska dela med sig av goda recept, därför startar jag denna matblogg. Det är recept som jag fått via vänner, nätet, böcker, utvecklat själv osv. Där jag vet var recepten kommer i från skriver jag in det.
onsdag 1 december 2010
Pepparkakssticks med ädelost
Gott till adventsmys
Pepparkakssticks med ädelost
12 st
120 g färdig smördeg
100 g smulad ädelost
1 ägg
10 krossade pepparkakor
Gör så här
Kavla ut smördegsplattan till dubbel storlek. Smula ädelosten över och vik smördegen dubbel. Kavla ut till dubbel storlek igen. Pensla med ägg och skär i remsor. Doppa remsorna i krossade pepparkakor och vrid remsorna till snurror.
Grädda snurrorna mitt i ugnen på en plåt med bakplåtspapper i cirka 10 minuter. Snurrorna kan göras några dagar före servering och förvaras kallt.
Ädelostcheesecake med pepparkaksbotten
Ädelostcheesecake med pepparkaksbotten
Det hittar du här!
Coops varma fläderglögg
Fläderglögg
2 dl outspädd fläderblomssaft
5 grovkrossade enbär
1 krm timjan
75 cl torrt-halvtorrt vitt vin eller alkoholfritt vin
4 cl gin
Gör så här
Koka upp saft, enbär och timjan. Låt dra en halvtimme. Sila av kryddorna genom ett filter. Tillsätt vin och eventuellt gin. Värm utan att det kokar.