Ytterligare ett julgodisrecept!
Chokladpuffar
150 g ljus blockchoklad
4 dl honungspuffar
Pappersformar
Gör så här
Smält chokladen i micron eller i vattenbad på spisen.
Blanda ner puffarna och fördela allt i pappersformar.
Förvara i kyl.
Jag tycker om att laga matspeciellt lite mer gourmetmat eller mat som är god i all sin enkelhet gillar jag att laga. Köper gärna vackra kokböcker som jag tycker om att bläddra i. Jag tycker att man ska dela med sig av goda recept, därför startar jag denna matblogg. Det är recept som jag fått via vänner, nätet, böcker, utvecklat själv osv. Där jag vet var recepten kommer i från skriver jag in det.
Ytterligare ett julgodisrecept!
Chokladpuffar
150 g ljus blockchoklad
4 dl honungspuffar
Pappersformar
Gör så här
Smält chokladen i micron eller i vattenbad på spisen.
Blanda ner puffarna och fördela allt i pappersformar.
Förvara i kyl.
Lite kolstänger kanske?!
Kolastänger
225 g margarin
2 dl farinsocker
1 äggula
5 dl vetemjöl
2 tsk vanillin
200 g ljus blockchoklad
1 dl kokosflingor
Gör så här
Rör margarin och socker vitt, blanda i äggulan.
Tillsätt mjöl och vanillin, arbeta ihop till en deg.
Platta ut degen i en liten bakplåtspappersklädd långpanna, ca 30×20 cm.
Grädda i ugn, 175° i ca 20 minuter.
Bryt chokladen i bitar och strö över den nygräddade kakan.
Låt chokladen smälta och bred ut den över hela kakan.
Strö på kokosflingorna.
Låt kakan svalna och skär den sen i avlånga bitar.
Mer julgottor!
Ljus chokladkola
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50g smör
2 msk honung
100g ljus blockchoklad
Gör så här
Blanda grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull.
Koka upp och sjud till 120°. Rör i smör och honung.
Koka ytterligare 2 minuter.
Ta grytan från värmen och rör i chokladen i bitar.
Rör om tills den smält.
Häll upp massan i en form, 20×25, klädd med bakplåtspapper eller oljad.
När kolan stelnat skärs den i bitar.
Slå gärna in den i cellofan. Förvaras i kyl.
Lite julgodis så här i adventstider!
Mandelnougat
250g nougat
150g mörk blockchoklad
100g mandelspån
knäckformar
Smält chokladen tillsammans med nougaten i ett vattenbad på spisen.
Strö mandelspån på en plåt och rosta dem i 200 graders ugn i 2-4 minuter.
De ska bli gyllenbruna. Passa noga!
Rör ner mandelspånen i den smälta massan av choklad och nougat.
Klicka smeten i knäckformar och låt stelna.
Förvaras i kyl.