Jag tycker om att laga matspeciellt lite mer gourmetmat eller mat som är god i all sin enkelhet gillar jag att laga. Köper gärna vackra kokböcker som jag tycker om att bläddra i. Jag tycker att man ska dela med sig av goda recept, därför startar jag denna matblogg. Det är recept som jag fått via vänner, nätet, böcker, utvecklat själv osv. Där jag vet var recepten kommer i från skriver jag in det.
fredag 26 december 2008
Fruktshake
Men vill ni ha ngt läskande så här mitt i vintern ;)? Detta dricker vi i stort sett varje dag:
Fruktshake
Färsk frukt av ngt slag, t ex vattenmelon, ananas, apelsin
Is
Gör så här
Mixa frukt och is i en shaker.
Drick och njut!
söndag 14 december 2008
Jungfrupasta med kräftsallad
Har varit på juljunta idag och då hade värdinnan gjort följande pastasallad som var mycket god!
Jungfrupasta med kräftsallad
500 g färsk bandpasta
400 g (nettovikt) kräftstjärtar
1 dl strimlade s oltrokade tomater
1 - 2 hackade färska chilis
3 dl tomatjuice
5 dl grädde
½ dl färsk dragon (1 kruka)
2 dl finskuren purjolök
salt
vitpeppar efter smak
1 kruka ruccolasallad
riven parmensanost
Gör så här
Koka ihop tomatjuice, grädde, soltorkade tomater och chili i ca 15 minuter.
Smaksätt med salt och vitpeppar under kokningen.
Koka pastan.
Blanda sedan i pasta, kräftstjärtar och ruccolasallad precis innan servering och rör om.
Strö över parmensanost.
tisdag 2 december 2008
Leilas julprogram...
Detta ser ju bara för gott ut och hur onyttigt som helst :)!
Mintkakor
Mintkakor
200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
3 äggulor
1 msk vatten
4 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
200 g Marabous mintchokladkaka - finhackas
3 äggvitor
2 dl strösocker
Gör så här
Blanda först smör, strösocker och farinsocker.
Sedan blandas övriga ingredienser in.
Platta ut degen på bakplåtspapper i en liten långpanna.
Strö över mintchokladen
Vispa 3 äggvitor hårt, vänd mer 2 dl strösocker.
Bred över chokladen.
Grädda i mitten av ugnen på 180 grader, ca 10-15 min.