Pages

tisdag 20 november 2007

Jämtlandskakor

Kakor som väcker barndomsminnen... :-)! Suveränt goda till mjölk!!!

Jämtlandskakor
2oo gram smör
2,25 dl socker
1 msk sirap
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
3 dl vetemjöl

Gör så här:
Rör smör och socker så att det blir poröst.
Blanda i sirap i smör/sockerblandningen.
Blanda samman alla övriga ingredienser och rör ner det i smeten.
Rör till allt blandats väl. Rulla ut längder på bakplåtspappeer.
Sätt in i frysen ett tag för att stelna.
Skär sedan ca halvcentimeter tjocka skivor och lägg ut på en plåt.
Grädda på 125 grader, tills de fått en fin gyllengul färg.

5 kommentarer:

  1. Hur många blir det?

    SvaraRadera
  2. hur många blir det?

    SvaraRadera
  3. Det ska bli runt 70 kakor, men jag har en förmåga att alltid få en lite mindre mängd

    SvaraRadera
  4. Ska dåm vara klibia i miten

    SvaraRadera
  5. Nej, de ska inte vara klibbiga i mitten

    SvaraRadera